Beasts of the Southern Wild, in avanpremiera in Romania in Inchiderea DaKINO 22

0 Comments

Cea de-a 22-a editie a Festivalului International de Film DaKINO va avea loc in perioada 3- 7 aprilie 2013, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

BEASTS OF THE SOUTHERN WILD/ TARAMUL VISURILOR, in regia lui Benh Zeitlin, va fi proiectat in avanpremiera in Romania in inchiderea celei de-a 22-a editii a DaKINO.
Gala de Inchidere va avea loc sambata, 6 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

O poveste impresionanta despre supravietuire, curaj si legaturile stranse intre membrii unei comunitati izolate de lumea civilizata, filmul a primit patru nominalizari la Oscar 2013, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat si respectiv Cea mai buna actrita in rol principal- Quvenzhane Wallis, cea mai tanara actrita nominalizata la Oscar.

In plus, filmul s-a bucurat de recunoastere la nivel international prin obtinerea unui numar impresionant de premii, printre care Marele Premiu al Juriului Sundance 2012, Premiul FIPRESCI si Premiul Camera d’Or la Cannes 2012.

Filmul este distribuit in Romania de Asociatia Culturala Macondo.

Hushpuppy e o fetita de sase ani, care traieste cu tatal ei, Wink, intr-o comunitate din sudul deltei de la capatul lumii. Tatal ei o iubeste, dar e sever cu ea, asa ca Hushpuppy nu e o fetita vulnerabila, ci una care se poate descurca singura. Atunci cand Wink se imbolnaveste de o maladie misterioasa, toata natura o ia razna – temperaturile cresc, ghetarii se topesc, iar o armata de creaturi preistorice se dezlantuie. Pe masura ce creaturile se apropie si nivelul apei din delta creste, tatal e din ce in ce mai slabit, iar Hushpuppy isi da seama ca trebuie sa plece singura pentru a-si gasi mama.
Alte titluri confirmate in cadrul celei de-a 22-a editii a DaKINO sunt:
COPIII NOSTRI/ OUR CHILDREN/ A PERDRE LA RAISON, regia Joachim Lafosse, Belgia- Luxemburg- Franta- Elvetia, 2012, recompensat cu Premiul sectiunii Un Certain Regard pentru Cea mai buna actrita – Emilie Dequenne, Cannes 2012
Filmul va fi prezentat in avanpremiera in cadrul DaKINO 22.

PLAY, regia Ruben Ostlund, Suedia- Danemarca- Finlanda, 2011, film prezentat in premiera in cadrul Quinzaine des Realisateurs, Cannes 2011.

EXTREM DE TARE SI INCREDIBIL DE APROAPE/ EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE, regia Stephen Daldry, titlu nominalizat la Oscar 2012 pentru Cel mai bun film si respectiv Cel mai bun actor in rol secundar- Max von Sydow.

Editia 22 a Festivalului International de Film DaKINO este organizata de Primaria Sectorului 3, in parteneriat cu Fundatia DaKINO si Asociatia FAMart.

Parteneri: Hyundai Auto Romania, Avis Hotel, Clorofilm, Asociatia Culturala Macondo, ProVideo, Editura Humanitas, Editura All, Scoala de Film si Televiziune “Micile Vedete”, Molecule F, Airport One, Shift, Coco Bongo, Mouton Cadet, Contego Coffee

Parteneri Media: Radio Guerrilla, 24FUN, Catavencii, Forbes, Ring, Cocor Media Channel, Cinemagia, Filmreporter.ro, Cinefan.ro, Liternet.ro, Koolhunt.ro, TV City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Premiile DaKINO 22

0 Comments

Premiul special al Juriului: Luca Rotaru, pentru rolul din Tenis/…