Festivalul ANONIMUL a fost creat la inițiativa Fundației ANONIMUL, care și-a dorit un festival de film diferit, pentru filme independente și regizori tineri. Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în luna august a fiecărui an, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi. Sfântu Gheorghe e o locație izolată, ruptă de mediul cotidian, fiind accesibilă doar pe cale aeriană sau acvatică, care, în luna august a fiecărui an primește în jur de 15.000 de vizitatori unici veniți special pentru a lua parte la ANONIMUL. Este un sat mic cu ulițele acoperite cu nisip fin, care păstrează multe obiceiuri străvechi, un loc magic, de o frumusețe tulburătoare, un pământ nou pentru un eveniment dedicat tinerilor, spiritului liber, întâlnirilor, dezbaterilor și dialogului. „Satul Filmului” cuprinde Complexul Green Village și Green Dolphin Camping, fiind dotat cu toate facilitățile necesare organizării unui festival de film. Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema și toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaș din camping. Complexul are un design ECO-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător.

 

Festivalul Internațional de Film DaKINO a fost inventat de Dan Chișu în 1991, atunci când România era lipsită de experiență festivalieră și happening-uri culturale de orice tip. DaKINO este primul Festival Internațional de Film din România și de asemenea, unul dintre cele mai vechi festivaluri de scurtmetraj din Europa de Est, oferind realizatorilor români precum Cristian Mungiu, Radu Muntean, Titus Muntean, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu, Hanno Hoffer, Florin Șerban, Cristian Nemescu, Corneliu Porumboiu, Marian Crișan, Adrian Sitaru oportunitatea de a intra în contact cu realizatori, producători, cineaști din toată lumea și de a-și prezenta, de cele mai multe ori, filmele de școală sau de absolvire, în fața publicului. Cineaști precum Charlotte Rampling, Cristopher Lambert, Giulliano Gemma, Marisa Berenson, Gaspar Noe, Elina Lowensohn, Vittorio Taviani, Costa-Gavras, Anthony Minghella, Hiam Abbass, Bruno Coppola, Emir Kusturica au fost invitați de onoare ai Festivalului DaKINO de-a lungul celor 25 de ediții trecute. DaKINO a atras atenția presei internaționale asupra sa și implicit, asupra României, fiind menționat în cele mai importante ghiduri ale festivalurilor, precum Le Carrefour de Festivals și Variety Guide to Film Festivals.

 

 

 Festivalul de Psihanaliză si Film a fost organizat de Asociația FAMart in perioada 2011- 2015, sub directoratul criticului de film Irina-Margareta Nistor. Toate filmele prezentate în festival au fost urmate de discutii la care au participat regizori/ producatori/ actori, critici de film, psihanaliști și în cadrul cărora publicul a fost invitat să-și exprime opinia in sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Festivalul International de Psihanaliza si Film a fost replica adaptată Romaniei a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de marele regizor italian Bernardo Bertolucci, organizat la Londra o dată la doi ani.

 

 

În anul 2013, în perioada 18-22 februarie, evenimentul Săptămâna Filmelor de Oscar, co-organizat de Asociția FAMart, își propunea să dea posibilitatea tuturor celor care așteaptau cu interes noaptea decernării Premiilor Oscar pentru a afla cine pleacă acasă cu statueta mult-râvnită, să vadă sau să revadă o mare parte din filmele aflate în acest moment pe lista de nominalizari. Pe lângă filmele care au ieșit pe marile ecrane, Săptămâna Filmelor de Oscar propunea publicului avanpremiere, dar și filme pe care le puteau vedea doar în cadrul acestui eveniment.

Săptămâna Filmelor de Oscar se deschidea cu avapremiera filmului Flight, cu Denzel Washington în rolul principal, rol pentru care a primit o nominalizare la Oscar la categoria Cel mai bun actor. Din categoria cea mai așteptată- Cel mai bun film, în cadrul evenimentului au fost proiectate Argo, Amour, Mizerabilii, Viata lui Pi, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty– în avanpremieră și evident Lincoln– filmul cu cele mai multe nominalizari în acel an.