MAROCCO / MIKADO,  cel de-al doilea film de lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, a fost filmat în vara anului 2020 și a avut premira mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, secțiunea New Director, urmând să fie lansat în cinematografele din România în vara anului 2022.

Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Ana Indricău, Tudor Cucu – Dumitrescu, iar din distribuție mai fac parte Emilia Popescu, Crina Semciuc, Tania Filip, Vlad Brumaru și Mihaela Sîrbu. 

MEDA SAU PARTEA NU PREA FERICITĂ A LUCRURILOR, debutul lui Emanuel Pârvu în lungmetraj, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo in 2017, unde a și câștigat 2 din cele 4 premii acordate- pentru Cea mai bună regie- Emanuel Pârvu și pentru Cel mai bun actor- Șerban Pavlu. Au urmat câteva zeci de Festivaluri în toata lumea – New York, Sofia, Cottbus, etc și lansarea în cinematografele din România, în noiembrie 2017. Filmul a fos achiziționat apoi de diverse canale de televiziune: HBO- pentru 12 teritorii, TVR, Kanal D, Cinemaraton, de platforme online: Netflix, HBOGO, Cinesquare, TIFF Unlimited

 

Scurtmetrajul DOI, în regia lui Emanuel Pârvu, este un film dintr-un singur cadru, filmat de pe macara, care spune o poveste în două personaje aflate pe o bancă, într-un parc. Un film cadru-secvență este o poveste în sine, o provocare pentru regizor și echipa tehnică, dar care îmbracă povestea adusă în fața spectatorului într-o haină reală, cu o tensiune cumulataă în timp real, în  care același spectator nu mai este “manipulat” de taieturi, montaj sau efecte de post-producție. Filmul este o co-producție al Asociației FAMart.