“TREI KILOMETRI PÂNĂ LA CAPĂTUL LUMII”/ “THREE KILOMETRES TO THE END OF THE WORLD” este cel de a treilea film de lungmetraj al regizorului Emanuel Pârvu. Se află în prezent în faza de post-producție după ce a fost filmat la finalul anului trecut la Sfântu Gheorghe și Dunavăț.

„Cred că un film poate poate deschide un dialog, chiar dacă nu poate schimba statistica unei țări. Și, în timp, vocile se adună, iar schimbarea se poate produce – de aceea consider că acest film este necesar și implicarea noastră, de asemenea.” adaugă Miruna Berescu – producătorul filmului.

E MAI BINE AȘA/ BETTER THIS WAY este un film de scurtmetraj care a fost filmat în primăvara anului 2022, iar în acest moment se află în circuitul festivalier.

Emanuel Pârvu face parte din categoria regizorilor atipici care, deşi se află în post-producția celui de al treilea lungmetraj, continuă să fie interesat de scurtmetraj. Proiecte pe care le dezvoltă sunt în strânsă legătură cu viitoare proiecte de lungmetraj, cum ar fi: scurtmetrajul “Meda“ (2016) – lungmetrajul “Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor“ (2017).

Interesul scenaristului Emanuel Parvu pentru tema relaţiilor de familie, în special cea dintre părinţi şi copii, este cunoscut, atât din scurtmetrajele, cât şi din lungmetrajele sale. Referindu-ne aici doar la cele mai recente două scurtmetraje regizate de el – ‚Meda’ (2016), respectiv ‚Totul e foarte departe’ (2018) – scenariul de faţă duce mai departe explorarea universului familial, maternal-înstrăinare în ‚Totul e foarte departe’, şi paternal-copil aflat în plasament în ‚Meda’ – către paternal-violenţa într-o familie de la ţară în ‚E mai bine-aşa’.

MAROCCO / MIKADO,  cel de-al doilea film de lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, a fost filmat în vara anului 2020 și a avut premira mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, secțiunea New Director, urmând să fie lansat în cinematografele din România în vara anului 2022.

Filmul îi are în rolurile principale pe Șerban Pavlu, Ana Indricău, Tudor Cucu – Dumitrescu, iar din distribuție mai fac parte Emilia Popescu, Crina Semciuc, Tania Filip, Vlad Brumaru și Mihaela Sîrbu. 

MEDA SAU PARTEA NU PREA FERICITĂ A LUCRURILOR, debutul lui Emanuel Pârvu în lungmetraj, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo in 2017, unde a și câștigat 2 din cele 4 premii acordate- pentru Cea mai bună regie- Emanuel Pârvu și pentru Cel mai bun actor- Șerban Pavlu. Au urmat câteva zeci de Festivaluri în toata lumea – New York, Sofia, Cottbus, etc și lansarea în cinematografele din România, în noiembrie 2017. Filmul a fos achiziționat apoi de diverse canale de televiziune: HBO- pentru 12 teritorii, TVR, Kanal D, Cinemaraton, de platforme online: Netflix, HBOGO, Cinesquare, TIFF Unlimited

 

Scurtmetrajul DOI, în regia lui Emanuel Pârvu, este un film dintr-un singur cadru, filmat de pe macara, care spune o poveste în două personaje aflate pe o bancă, într-un parc. Un film cadru-secvență este o poveste în sine, o provocare pentru regizor și echipa tehnică, dar care îmbracă povestea adusă în fața spectatorului într-o haină reală, cu o tensiune cumulataă în timp real, în  care același spectator nu mai este “manipulat” de taieturi, montaj sau efecte de post-producție. Filmul este o co-producție al Asociației FAMart.