Workshop-ul de Actorie de Film „Micile Vedete” la DaKINO 22

0 Comments

Workshop-ul de actorie de film „Micile Vedete” este o initiere in lumea filmului, o ocazie pentru copiii participanti de a invata sa se prezinte in fata camerei, sa vorbeasca la microfon, sa se obisnuiasca cu camera de filmat pentru a avea atitudinea si dezinvoltura necesare pe platoul de filmareActivitatile vor avea loc sambata, 6 aprilie, incepand cu orele 11.30, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 (Str. Gheorghe Petraşcu nr. 49).

Participantii din cadrul workshop-ului vor fi implicati in exercitii de miscare scenica si vor invata, in functie de situatie, cand sa se uite la camera de filmat si cand nu. De asemenea, se vor face exercitii de improvizatie si de stimulare a imaginatiei- de exemplu simularea unei probe de casting pentru un rol dintr-un film.
Toate exercitiile vor fi filmate si proiectate pe ecran iar apoi analizate chiar de catre copii sub indrumarea trainerului.

Actor de film si teatru, regizor si producator, trainer de tehnica de filmare la Scoala Micile Vedete inca din 2010, Michel Horatiu Bob le invata pe viitoarele Mici Vedete tehnicile de miscare, prezentare si vorbire in fata camerei de filmat, care sunt o necesitate pentru copiii ce isi doresc sa urmeze o cariera in cinematografie.
Horatiu destainuie un mic secret pentru cei ce vor sa ajunga pe micile sau marile ecrane:
“Cel mai bun exercitiu pentru insusirea acestor tehnici este cel de improvizatie in fata camerei de filmat, urmat de proiectarea imaginilor si indrumarea fiecarui copil cu multa atentie si rabdare”.

Atelierul va fi urmat de proiectia scurtmetrajului “Micile Vedete la scoala”, regia Ariana Pendiuc, 2011, din cadrul seriei “Aventurile Micilor Vedete”, film selectat in cadrul sectiunii Short Film Corner la Cannes 2011.
Fiecare participant la atelier va primi din partea organizatorilor un cadou surpriza la final.

Scoala de Film şi Televiziune pentru Copii Micile Vedete
Prima scoala de profil din Romania, dedicata exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 5 şi 11 ani, infiintata de surorile Ariana si Ema Pendiuc – regizor si respectiv producator de film.
Peste 300 de copii au absolvit deja cursurile si au jucat in seria de 13 filme educative pentru copii ”Aventurile Micilor Vedete”. Doua dintre aceste scurtmetraje, „Micile Vedete la tara” si „Micile Vedete la scoala”, au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, in 2 ani consecutivi, in 2011 si 2012.

Inscrierile, in limita locurilor disponibile, sunt deschise pe adresa office@famart.ro. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

DaKINO 22/ program

0 Comments

Program DaKINO 22 CENTRUL CULTURAL CASA ARTELOR SECTOR 3 Intrarea…

Premiile DaKINO 22

0 Comments

Premiul special al Juriului: Luca Rotaru, pentru rolul din Tenis/…