Open Casting Call actrite pentru cel de-al doilea film in regia lui Emanuel Parvu

0 Comments

Castigator al Premiului pentru Regie si al Premiului pentru cel mai bun actor (Serban Pavlu) la Festivalul de Film de la Sarajevo 2017 pentru Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, regizorul Emanuel Parvu se afla in pre-productia celui de al doilea sau film de lungmetraj, alaturi de casa de productie FAMart Productions.

Echipa anunta casting deschis pentru roluri actrite, pentru 3 categorii de varsta:

  • Rol 1, 40-45 ani
  • Rol 2, 45-50 ani
  • Rol 3, 55 -60 ani

Pentru inscrierea la casting, sunteti rugate sa trimiteti o scurta prezentare axata pe experienta cinematografica/ filmografie si 2 fotografii recente la adresa de mail casting@famart.ro pana la data de 25 noiembrie.

Va rugam sa mentionati in subiectul mailului categoria de varsta la care va inscrieti.

Filmul, dupa un scenariu scris de Alex Popa si Emanuel Parvu ofera o oportunitate actoriceasca rara pentru cinematografia contemporana – rolul principal si alte 3  roluri importante sunt feminine, toate cu varsta peste 40 de ani.

 “Povestea este inspirata de o intamplare reala de acum cativa ani si n-a fost scrisa cu intentia de a face un film cu si despre femei. Vor fi si barbati in distributie. Cand totul a fost asezat in pagina, am realizat ca oferim actritelor roluri care apar rar in cinema in zilele noastre, avem si producatoare – Miruna Berescu- asa ca va fi foarte placut sa dam sansa cat mai multor doamne sa poata participa la casting.”

Parvu are un doctorat in structuri dramaturgice si este lector univ.dr. la UNATC avand un modul la Master actorie si la Arta actorului de film.  Are in palmares mai multe premii atat pentru filmele sale de scurtmetraj (Totul e foarte departe, Meda, Pui, cartofi prajiti si-o Cola, etc) cat si pentru lungmetrajul de debut, dar si prezente ca actor in filmele lui Cristian Mungiu (Amintiri din Epoca de aur, Bacalaureat), Constantin Popescu (Portretul luptatorului la tinerete, Pororoca), Dan Chisu ( Aniversarea, 5 minute) precum si in serialul HBO Hackerville.

Ca si la filmul de debut “Meda sau partea nu prea fericita a lucrurilor”, producator este Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Berescu este directorul Festivalului International de Film ANONIMUL si organizatorul altor evenimente in domeniu.

Filmarile vor avea loc in vara anului viitor (iunie-iulie), in Bucuresti.

Related Posts

LADY IN THE VAN

0 Comments

Lady in the Van este adaptarea pentru marele ecran semnată…