MEDA SAU PARTEA NU PREA FERICITĂ A LUCRURILOR, DIN 24 NOIEMBRIE ÎN CINEMATOGRAFE

0 Comments

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, în regia lui Emanuel Pârvu va rula din 24 noiembrie în cinematografele din București și din țară.

Scenariul, scris de Emanuel Pârvu, spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat să accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.

Din distribuție fac parte actorii Șerban Pavlu, Ana Radu, Adrian Titieni, Florin Zamfirescu, Vlad Corbeanu, Radu Zetu, Costel Cașcaval, Dan Aștilean, Mihai Dinvale, Rodica Negrea, Lucian Ifrim, Codin Maticiuc, Ioana Abur, Lucian Ghimiși, Gabriel Radu.
Imaginea este semnată de Silviu Stavilă (Marfa și banii, Niki Ardelean, colonel în rezervă, Carmen).

Filmul a fost prezentat în premieră mondială în cadrul Competiției Oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo 2017, unde a obținut Premiul pentru Regie și Premiul pentru Cel mai bun actor- Șerban Pavlu.
Inclus în Competiția Oficială a Festivalurilor de Film de la Skopje și Geneva și prezentat în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău și în Selecția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cottbus, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor va fi proiectat, în decembrie 2017, în cadrul Making Waves: New Romanian Cinema, la New York.

Lansarea filmului în cinema va fi însoțită de o campanie socială ce își propune să ofere publicului mai multe informații despre asistența maternală și despre adopție. Campania debutează de asemenea vineri, 24 noiembrie, cu vernisajul unei expoziții de fotografie semnate de Alex Gâlmeanu, Dragoș Asaftei, Cristian Șuțu, Vlad Eftenie si Cătălin Olteanu. Expoziția va fi găzduită de AFI Cotroceni în perioada 24 noiembrie- 9 decembrie.

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin Asociația FAMart și co-produs de Dan Chișu, prin DaKINO Productions și Dorin Mirea, prin Ceramus Film.
Filmul este distribuit în cinematografele din România de Asociația FAMart.

Cu sprijinul: CNC, DACIN SARA
Co-finanțat de: Vodafone, Eurolines
Adus în țară de FAN Courier
Parteneri: FOLDO, Scharf, Monolit, Foarfeca Studio, Avanpost, Do you hear me, The Candy Shop, Strobo, Julius Meinl, Godot Cafe-Teatru, Evergreen Concept, iCover, Blitz TV, COCOR Media Channel, Cărturești
Parteneri media: Cinemagia, Cațavencii, AaRC.ro, Radio Guerrilla

Poster Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor

Related Posts