FILMUL MEDA SAU PARTEA NU PREA FERICITĂ A LUCRURILOR PREMIAT LA FESTIVALUL DE FILM DE LA SARAJEVO

0 Comments

Lungmetrajul de debut Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, în regia lui Emanuel Pârvu a fost prezentat în premieră mondială, în cadrul Competiției oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo.

Juriul prezidat de regizorul mexican Michel Franco a acordat Premiul pentru Cel mai bun actor lui Șerban Pavlu iar Premiul pentru Cel mai bun regizor lui Emanuel Pârvu în carul Galei de Închidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului, joi, 17 august 2017.

Competiția de lungmetraj a prezentat anul acesta 7 titluri internaționale, în premieră mondială sau regională.

Scenariul, scris de Emanuel Pârvu, spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat sa accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.

Doru, personajul principal, este interpretat de actorul Șerban Pavlu, căruia i se alătură actorii Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Dan Aștilean, Radu Gabriel, Rodica Negrea, Ion Sapdaru, Mişu Dinvale, Vlad Corbeanu, Lucian Ghimiși, Costel Cașcaval, Radu Zetu, Alexandru Mavrodineanu.

Imaginea este semnată de Silviu Stavilă (Marfa și banii, Niki Ardelean, colonel în rezervă, Carmen). Emanuel Pârvu și Silviu Stavilă au mai lucrat împreună pentru scurtmetrajul 2.

Filmografia lui Emanuel Pârvu ca regizor include scurtmetrajele O familie… (2009)- selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo, Pui, cartofi prăjiți și-o cola (2012)- câștigător al Premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj ficțiune- Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, Retur (2013)- parte a Omnibusului ANONIMUL 10, 2 (2014) și respectiv Meda (2015)- selectat la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam în cadrul programului As Long as It Takes: Short.

Emanuel Pârvu este de asemenea cunoscut ca actor, din filmele Amintiri din Epoca de Aur sau Bacalaureat- regia Cristian Mungiu, Artă- regia Adrian Sitaru sau Portretul luptătorului la tinerețe- regia Constantin Popescu.

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor este un film 100% independent, produs de Miruna Berescu, prin FAMart Productions. Filmul este coprodus de Dan Chișu, prin DaKINO Productions și de Ceramus Film.

 Emanuel Parvu Serban Pavlu

Related Posts

LOLO

0 Comments

În deschiderea Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film, cel mai…

TANGERINES

0 Comments

Filmul spune povestea lui Ivo și a lui Markus, care…