DaKIDS la DaKINO 24

0 Comments

Pentru al treilea an consecutiv, Festivalul Internațional de Film DaKINO propune în cadrul secţiunii DaKIDS un workshop de film adresat celor mici, organizat în parteneriat cu Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”.

Workshop-ul va avea loc sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 11.30, la Hollywood Multiplex București Mall și va fi urmat de proiecția filmului de scurtmetraj “Aurora. Doctorul Pădurii”, regia Ema Pendiuc (2014, 28 min).

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, sunt deschise pentru copiii cu vârste între 7 și 10 ani, pe adresele office@famart.ro și scoala.micilevedete@gmail.com.

Workshop-ul este o inițiere în lumea filmului, o ocazie pentru copiii participanți de a se familiariza cu un mini-platou de filmare.
Astfel, în prima parte a workshop-ului, copiii vor interacționa în fața camerei de filmat și vor avea ocazia să improvizeze diferite scene sau situații, sub îndrumarea directoarei Școlii Micile Vedete, Ariana Pendiuc.
În cea de-a doua parte a workshop-ului, cei mici vor avea ocazia de a participa la jocuri și exerciții de actorie (stimulare a imaginației și creativității, concentrare), fiind coordonați de actrița și trainerul de interpretare, Tamara Roman.

Ariana Pendiuc este director al Școlii Micile Vedete și regizor de film. În 2010, la doar 24 de ani, a devenit cel mai tânăr regizor din România al cărui film a fost selecţionat la Festivalul de la Cannes, la secțiunea Short Film Corner. A absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune, specializarea Regie de Film şi Televiziune din cadrul Universităţii Media. Până în prezent a realizat nu mai puțin de 18 scurtmetraje educative pentru copii, avându-i în rolurile principale pe cursanții Școlii de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”. 

 Tamara Roman este actriță, coordonator artistic, trainer de actorie și improvizație în taberele Mastermind și Barretstown, “voce” a unor cunoscute personaje din filme de animație pentru copii sau producții Disney Channel dublate în limba română precum “Violetta” – rol Violetta, “Magicienii din Waverly Place” – rol Alex, “Cenușăreasa” – rol Anastasia, “Regele Leu” – rol Nala, “Madagascar 3″ – rol Gia, “Rio” – rol Linda, “Hotel Transylvania” – rol Mavis etc.

Poster DaKIDS-DaKINO 24

Related Posts

Program DaKINO 24

0 Comments

DaKINO 24 26-29 martie 2015 Cinema PRO HOLLYWOOD MULTIPLEX BUCUREŞTI…