A Late Quartet, cu Christopher Walken si Philip Seymour Hoffman, deschide DaKINO 22

0 Comments

Cea de-a 22-a editie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO va avea loc in perioada 3- 7 aprilie 2013, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

A Late Quartet, in regia lui Yaron Zilberman, va fi proiectat in premiera in Romania in deschiderea celei de-a 22-a editii a Festivalului International de Film DaKINO.
Gala de Deschidere va avea loc miercuri, 3 aprilie, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City.

Un renumit cvartet new-yorkez repeta, pentru aniversarea lor de 25 de ani, Cvartetul Nr. 14 de Beethoven si, in acelasi timp, se destrama: adulter, invidie, tensiune mama-fiica, boala si asteptari nerealizate intr-un film in care Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener si Mark Ivanir fac, fiecare in parte, roluri de exceptie.

Christopher Walken a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor in rol secundar pentru The Deer Hunter, regia Michael Cimino, 1979 si nominalizat pentru Cel mai bun actor in rol secundar pentru Catch Me If You Can, regia Steven Spielberg, 2003.
Philip Seymour Hoffman a castigat Premiului Oscar pentru Cel mai bun actor pentru Capote, regia Bennett Miller, 2006 si a fost nominalizat la Oscar 2013 pentru Cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul din The Master, regia Paul Thomas Anderson.
Catherine Keener a fost de asemenea nominalizata la Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol secundar pentru Capote, in 2006 si respectiv pentru Being John Malkovich, regia Spike Jonze, in 2000.
Mark Ivanir este cunoscut publicului pentru rolul sau din Lista lui Schindler, 1993.

Filmul a fost prezentat in premiera la Festivalul International de Film de la Toronto in 2012.

Editia 22 a Festivalului International de Film DaKINO este organizata de Primaria Sectorului 3, in parteneriat cu Fundatia DaKINO si Asociatia FAMart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts