ROOM, PREZENTAT ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA ÎN DESCHIDEREA EDIȚIEI ANIVERSARE DaKINO 25

0 Comments

DaKINO 25 demarează miercuri, 13 aprilie 2016, ora 19.30, la Hollywood Multiplex București Mall, cu proiecția în premieră în România a filmului ROOM, regizat de Lenny Abrahamson, cu Brie Larson și Jacob Tremblay în rolurile principale. 
Brie Larson a fost desemnată Cea mai bună actriță în rol principal la Premiile Oscar 2016, Globurile de Aur 2016 și Premiile BAFTA 2016. Filmul a primit de asemenea trei nominalizări la Premiile Oscar 2016- pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu adaptat.
După ce Jack și Ma reușesc să evadeze din spațiul închis pe care Jack l-a cunoscut toată viața sa, băiatul ajunge să descopere lumea exterioară. Trăind emoțiile acestei noi experiențe, Jack se agață de lucrul care contează cel mai mult pentru el: relația extrem de apropiată cu mama lui.

DaKINO 25 prezinta de asemenea în premieră în România titlurile:
THE PROGRAM, regia Stephen Frears, cu Ben Foster, Chris O’Dowd, Guillaume Canet și Dustin Hoffman. Proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto în 2015, filmul este prezentat la DaKINO prin amabilitatea Freeman Entertainment;
LISTEN TO ME MARLON, regia Stevan Riley, nominalizat la Premiile BAFTA 2016 pentru Cel mai bun documentar;
MAGGIE’S PLAN, regia Rebecca Miller, cu Greta Gerwig, Julianne Moore și Ethan Hawke în rolurile principale. Proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto în 2015 și respectiv la Sundance și Berlin în 2016, filmul este prezentat la DaKINO prin amabilitatea InterComFilm.

În cadrul ediției aniversare, DaKINO prezintă programul 25 pentru 25– dedicat tinerilor cineaști care au în acest moment aceeași vârsta ca și festivalul: actorul Anghel Damian, regizorii Roxana Stroe și Lara Ionescu, DOP-ul Tudor Platon, dar și proiecția specială a 3 scurtmetraje semnate de regizori experimentați: ÎN CARE EROINA SE ASCUNDE ȘI APOI ARE PARTE DE O ÎNTÂLNIRE NEAȘTEPTATĂ, regia Tudor Cristian Jurgiu; O FAPTĂ BUNĂ, regia Andrei Gruzsniczki- prezentat în premieră cinematografică în România și MEDA, regia Emanuel Pârvu, prezentat în premieră în România.

Competiția de Scurtmetraj DaKINO 25 numără 25 de filme- producții internaționale și românești- în selecția criticului de film Irina-Margareta Nistor.
Din aceste 25 de scurtmetraje, 10 titluri sunt românești:
DE SFEȘTANIE/ THE CONSECRATION, regia Tudor Botezatu
BONA/ THE NANNY, regia Andrei Cotarcea
UN JOC PERICULOS/ A DANGEROUS GAME, regia Ștefan Marin & Rareș Neagu
ECCE H…OMULEȚUL/ ECCE H…LITTLE MAN, regia Bogdan Mihăilescu
IPOTEZE SAU PREDICȚII BAZATE PE TEORII / HYPOTHESES OR PREDICTIONS BASED ON THEORIES, regia Andreea Păduraru
PRĂJITORUL DE PÂINE/ TOASTER, regia Cristian Pop
HOINARI ’89/ VAGABONDS ’89, regia Andrei Ștefan Răuțu
PENTRU ANA. CU DRAG, MOȘ CRĂCIUN/ TO ANA. YOURS, SANTA, regia Mirona Radu
NOUL EU/ NEW ME, regia Ionuț Lucian Rusu
PLAN B, regia Simona Sava

Festivalul se încheie duminică, 17 aprilie, cu proiecția în premieră în România a filmului ELVIS & NIXON, regizat de Liza Johnson. În data de 21 decembrie 1970, Elvis Presley (Michael Shannon) este primit în Biroul Oval de președintele Nixon (Kevin Spacey). În urma acestei întâlniri, a rămas o fotografie cu cei doi care a devenit, în timp, cea mai cerută fotografie din Arhivele Naționale Americane.
ELVIS & NIXON este proiectat la DaKINO prin amabilitatea InterComFilm.

Programul integral al evenimentului este disponibil pe www.famart.ro
Acreditările de presă sunt deschise pe adresa office@famart.ro.  
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.eventbook.ro

Festivalul Internațional de Film DaKINO va avea loc în perioada 13- 17 aprilie 2016 la Hollywood Multiplex București Mall.

DaKINO 25 este organizat de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociaţia FAMart, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. 
Parteneri: TNT Romania, Hotel Ibis Gara de Nord, InterComFilm Distribution, Forum Film Romania, Freeman Entertainment, Ro Image 2000, iCover.ro, Evergreen Concept, Film Festival, Murfatlar, Cafe DeKO, The Vintage, Shift Pub, Restaurant Il Corso, Cinema Cafe, Pub D’Eight, Galactic

Maşina oficială a evenimentului: BMW 

Parteneri media: KISS FM, Ring, 24FUN, Cinemagia, AaRC.ro, Cinefan.ro, Urban.ro, Ralix.ro, eJobs

Related Posts

Premiile DaKINO 25

0 Comments

Premiul special al Juriului: PRAJITORUL DE PAINE/ TOASTER, regia Cristian…

Program DaKINO 25

0 Comments

PROGRAM DaKINO 25 13- 17 aprilie 2016 Hollywood Multiplex București…